از دیرباز انسان علاقه مند به داشتن گل و گیاه در منزل و محل کار خود بوده و به دنبال ایجاد زیبایی محیط، ایجاد انرژی مثبت و حس آرامش طبیعت را با نگهداری گیاهان در گلدان تامین کرده است. چند دهه پیش با یک ساختار ساده و استاندارد، این چالش ها به پایان رسید و طراحی دیوار سبز یا همان گرین وال ها به سرعت در دنیا فراگیر شدند.
اما همیشه مشکلاتی از قبیل عدم زمان کافی برای رسیدگی، کمبود فضا برای چیدمان گلدان و یا عدم اطلاع کافی از چگونگی نگهداری از گیاهان و موارد مشابه باعث دغدغه برای علاقه مندان بوده است.
دیوار سبز همانطور که از نامش پیداست از دیوار های داخلی و خارجی ساختمان ها برای چیدمان عمودی گلدان استفاده می شود، به این شکل که یک مشبک فلزی روی دیوار نصب میشود و گلدان های قلاب دار مخصوص از این مشبک ها آویز میشود و نظم و تراکم گلدان ها در یک خط و راستا، باعث پر حجم و یکنواخت شدن فضای سبز خواهد شد.
بعد از نصب بدنه اصلی خاک و گیاه کاشت شده و مجاری آبیاری قطره ای اتومات به هر گلدان کشیده میشود و در نهایت یک فضای سبز عمودی جذاب با بیشترین تراکم، کمترین اشغال فضا را ایجاد میکند
از مزایای دیوار سبز یا همان گرین وال میتوان به زیبایی بصری محیط، ایجاد ارامش و انرژی مثبت در محیط، عدم رسیدگی روزانه، افزایش اعتبار ملک و غیره اشاره کرد.
دیوار سبز در کجا قابل استفاده است؟
دیوار سبز در بخش های مختلف قابل اجرا است و به خصوص در شرکت ها و رستوران ها می تواند نمای بسیار زیبایی را ایجاد کند و دکوراسیون داخلی ساختمان شما را بهبود ببخشد. البته فقط در قسمت داخلی قابل اجرا نیست و میتواند برای دیوارهای خارجی و فضای آزاد مورد استفاده قرار بگیرد.
در واقع دیوار سبز یکی از اجزای تاثیرگذار در ایجاد تراس سبز و بام سبز می تواند باشد.
گرین وال
اگر به طبیعت و گیاهان علاقه دارید و می خواهید فضایی از ساختمان خود را به گیاهان اختصاص دهید، یکی از شیک ترین روش ها اجرای گرین وال می باشد.
دیوار سبز هم می تواند بر روی دیوارهای ساختمان ایجاد شود و هم می تواند بر روی سازه ای مجزا شکل بگیرد.
انجام این کار با تنوع زیادی قابل اجرا است. به صورتی که نوع گیاه قابل تغییر است و می توان طراحی های متفاوتی نیز ایجاد کرد.
برای اجرای بهترین گرین وال مجموعه پلنت پلاس با سال ها تجربه در خدمت شما خواهد بود.
مزایای اجرای گرین وال
از آنجایی که تاثیر گیاهان بر انسان غیرقابل چشم پوشی است، استفاده از گرین وال یک زیستگاه طبیعی را به وجود میآورد که برای بهبود روحیه بسیار مناسب است و آرامش و کاهش استرس و اضطراب را به همراه خواهد داشت. علاوه بر این به عنوان یک خنک کننده عمل می کند و با تولید اکسیژن و جذب دی اکسید کربن منجر به تصفیه هوا خواهد شد.
دیوار سبز همچنین مانع از خروج حرارت و گرمای داخل ساختمان میشود، در نتیجه خنک کردن هوا منجر به صرفه جویی در انرژی خواهد شد. در برخی از موارد نیز این دیوارها سر و صدا را کاهش می دهند، البته اگر گیاهان به صورت متراکم تعبیه شوند.
یکی از روش های آبیاری گرین وال به صورت آبیاری قطرهای است که به صورت چرخشی عمل می کند. در نتیجه می توان از آب برای آبیاری مجدد استفاده کرده و همین امر صرفه جویی در مصرف آب را به همراه دارد.
طراحی دیوار سبز
یکی از موارد پر اهمیت در طراحی دیوار سبز، انتخاب گیاهانی است که بتوانند شرایط را بپذیرند.
از جمله گیاهانی که می توانند مورد استفاده قرار داد، گیاه گندمی است که با توجه به ظاهر زیبا و مقاومت بالا، گیاه مناسبی برای گرین وال می باشد.
پاپیتال همیشه سبز به دلیل تصفیه هوا، پتوس به دلیل نگهداری بسیار آسان و عدم نیاز به نور زیاد،
پیچ امین الدوله با گلهای بسیار خوشبو و سرسبزی همیشگی، کروتون با برگ های رنگی و نیاز به نور غیر مستقیم،
سرخس برگ شمشیری با برگهای بلند و ایجاد ساختار متفاوت،
گل ناز به دلیل زیبایی و نیاز به آب کم، دراسانا با برگ های دو رنگ که بیشتر برای قسمت های خارجی مناسب است و
برگ انجیری که برای فضاهای داخلی مناسبتر است، سیرپوس کاملاً متراکم و مناسب برای قسمت های خالی،
گل چمچه ای که نور کم می خواهد و مراقبت آسانی دارد و آگلونومای زیبا که با نور کم هم می تواند نگهداری شود،
از گیاهان دیگری هستند که برای اجرا در گرین وال مناسب می باشند.